BNP Paribas Group

BNP Paribas grupa europski je lider u pružanju bankovnih i financijskih usluga. Grupa je prisutna u 80 zemalja, s oko 200.000 zaposlenih, od kojih je više od 150.000 na području Europe.

BNP Paribas ima ključni položaj u tri vrlo bitna područja djelatnosti koja banci osiguravaju stratešku moć i financijsku solidnost:

  • maloprodajno bankarstvo
  • investicijska rješenja
  • poslovno i investicijsko bankarstvo

 

U Europi grupa posluje na četiri domaća tržišta (Belgija, Francuska, Italija i Luksemburg), a društvo BNP Paribas Personal Finance lider je u području potrošačkih kredita.


BNP Paribas razvija integrirani model banke za maloprodaju u zemljama Sredozemlja, u Turskoj, istočnoj Europi te uspješno posluje na zapadu Sjedinjenih Američkih Država. Putem odjela Poslovnog te investicijskog bankarstva i Investicijskih rješenja BNP Paribas zauzima vodeća mjesta u Europi, uspješno je proširila svoje djelatnosti u obje Amerike te zauzima solidan položaj u Aziji, gdje njezino poslovanje postiže znatan rast.

 

Stavljajući klijenta u središte svojih djelatnosti, cilj „banke za svijet koji se mijenja“ bio je pozicionirati se kao odgovorna kreditna ustanova, na usluzi svojim klijentima. Obilježava je strog pristup riziku, kapacitet prilagođavanja te sposobnost za uvođenje inovacija.