Društveno odgovorno poslovanje

BNP Paribas Cardif osiguranje d.d. prezentira svoje društveno odgovorno poslovanje aktivnim sudjelovanjem u kreiranju pravednijeg društvenog okruženja za sve građane. Naš angažman koji smo potvrdili financijskom podrškom projekata u sportu, kulturi, obrazovanju i humanitarnim projektima dokaz je da BNP Paribas Cardif osiguranje d.d. prepoznaje potrebe društva i ulaže u bolju budućnost ove zajednice.

BNP Paribas Cardif pomaže maloljetnim i mladim roditeljima

Zagreb, 14. listopada 2015. - Savjetovalište za maloljetne i mlade roditelje svečano je otvoreno u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. Biti će to mjesto okupljanja mladih majki i očeva koji, i sami djeca, preuzimaju važnu roditeljsku ulogu i trebaju pomoć u skrbi za dijete, nastavku školovanja i zapošljavanju. Savjetovalište je u okviru projekta „Mama je mama“ otvorila Udruga roditelja Korak po korak u suradnji s BNP Paribas Cardif osiguranjem, koje je doniralo sredstva za uređenje savjetovališta i tako pružilo maloljetnim i mladim roditeljima prostor u kojem mogu dobiti pomoć, savjet i podršku.

„Djeca su uvijek bila u fokusu društveno odgovornog poslovanja BNP Paribas Cardif-a u Hrvatskoj, promicanjem obrazovanja i provedbom preventivnih akcija. Ovaj  projekt nam je privukao osobitu pažnju jer je usmjeren na pomoć djeci koja i sama imaju djecu te im je neophodna podrška i zaštita cijelog društva. Nažalost, maloljetničke trudnoće još uvijek su tabu tema kod nas, no smatramo da svi zajedno moramo biti hrabri i uporni u osvješćivanju javnosti o ovom problemu. Ovo je prvi korak u dugoročnoj suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak i projektom 'Mama je mama' te se nadam da ćemo svojim primjerom potaknuti i druge u Hrvatskoj da se uključe u pomoć maloljetnim roditeljima i njihovoj djeci“, istaknula je Ana Ivančić, predsjednica Uprave BNP Paribas Cardif osiguranja u Hrvatskoj.

BNP Paribas Cardif podržao je otvorenje savjetovališta i projekt „Mama je mama“ donacijom kojom je osigurano uređenje prostora, opremanje namještajem i nabava opreme za bebe. Donaciji su se rado odazvali i zaposlenici koji su na otvorenju predstavnicima udruge i njihovim najmlađim štićenicima uručili brojne igračke, odjeću i obuću, pelene i druge potrepštine.

 

Mama je mama 1 Mama je mama 2

 http://www.udrugaroditeljakpk.hr/publikacije/ostalo/396-svecano-otvorenje-savjetovalista-za-maloljetne-i-mlade-roditelje